Loading...
Natuurgeneeskunde 2017-12-21T22:34:15+00:00

Natuurgeneeskunde

Met natuurgeneeskundige therapieën kunnen de meest uiteenlopende klachten, acuut of chronisch worden behandeld, zoals:

 • allergieën
 • nier- blaasproblemen
 • hoofdpijn/migraine
 • maag- en darmklachten
 • depressie
 • overgewicht
 • stress en burn-out
 • huidproblemen
 • spier- en gewrichtsklachten
 • hormonale aandoeningen
 • hart- en vaatklachten
 • immuniteitsproblemen
 • zenuwaandoeningen

Het betreft meestal klachten die reeds langere tijd bestaan, ook acute klachten kunnen met natuurgeneeskundige therapieën worden behandeld.

Behandeling

Na het maken van een telefonische afspraak komt u naar de praktijk voor uw eerste consult. Tijdens het eerste consult worden in een vertrouwelijke sfeer uw klachten besproken en geanalyseerd in een anamnesegesprek. Voor dit gesprek wordt 1,5 uur de tijd genomen.

Na het anamnesegesprek stel ik een behandelplan op dat uit meerdere therapievormen zal bestaan. In de natuurgeneeskunde wordt namelijk multitherapeutisch gewerkt.

Welke therapievormen in uw behandelplan worden toegepast, alsmede het aantal behandelingen, hangt sterk af van de aard en duur van de klacht. Tijdens het tweede consult bespreken wij kort het behandelplan en starten wij de behandeling. Een gemiddeld consult/behandeling duurt maximaal 60 minuten.

In mijn praktijk maak ik gebruik van manuele behandelingen zoals dieptemassage, reflexzonebehandeling en manuele lymfedrainage, voedingstherapie en -advies, fyto- en aromatherapie, kruidentherapie, bachbloesemremedies, gemmotherapie, gesprekstherapie en ontspanningstherapie. Verder maak ik gebruik van spiertesten en testen met de biotensor.

Natuurgeneeskundige therapieën hebben als doel belastingen te verminderen. Het zelfgenezend vermogen van wordt ondersteund en gestimuleerd, zodat u zich gezond en vitaal gaat voelen en uw klachten verminderen.

Leeftijden

Er zijn geen leeftijdsrestricties van toepassing.

Duur en kosten van een behandeling

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van de ernst en duur van de klacht(en). Na 2 tot 3 behandelingen wordt vaak al een grote verbetering waargenomen. Het behandeltraject wordt altijd in samenspraak en overleg met de patiënt samengesteld, afgestemd op zijn omstandigheden en mogelijkheden. Als therapeut probeer ik, natuurlijk afhankelijk van de ernst en duur van de klacht, zo laagdrempelig mogelijk te behandelen met een zo goed mogelijk resultaat. Gedurende het traject is het mogelijk dat de behandeling aangepast dient te worden door veranderende omstandigheden.

Een behandeling duurt 60 minuten

Vergoedingen

Als gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en RCBZ. Op basis van gemaakte afspraken tussen VBAG en de ziektekostenverzekeraars wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem voor de zekerheid vooraf contact op met uw ziektekostenverzekeraar of kijk zelf in de polisvoorwaarden of u in aanmerking komt voor vergoeding. Supplementen worden niet vergoed.

Locatie(s) waarop de behandeling verricht kan worden

Centrum Dialogo

Contactgegevens voor de behandeling

Bel Centrum Diálogo: 046 – 45 16 169

of Lizette van der Meij (natuurgeneeskundig therapeut/gezondheidstherapeut)

m: 06 413 170 16

e: lizette@vitasana.nu

w: www.vitasana.nu

Accepteer elk deel van jezelf en ontdek hoe bijzonder je bent

Lucia Muller