Fysiotherapie

Fysiotherapie Savelkoul onderzoekt en screent uw klachten uitgebreid aan het bewegingsapparaat. Aan de hand hiervan wordt een hulpvraag vastgesteld. Op basis van de screening bepaald Etienne Savelkoul of een behandeling wel of niet plaats vindt. Een behandeling bestaat uit fysiotherapeutische en manueel therapeutische technieken, met als doel uw hulpvraag te bereiken.

Middels oefentherapie, mobilisaties, manipulaties, dry needling, taping, huiswerkoefeningen en massage wordt getracht klachten van de patiënten te verbeteren.

Een manipulatie kan voor de patiënt vreemd aanvoelen. Manipuleren, beter bekend als ‘kraken’, is een behandeltechniek waarbij er een snelle beweging in een gewricht wordt gemaakt. Het krakende geluid, wat mogelijk te horen is, komt echter niet van beenderen, maar door het vrijkomen van gas uit de gewrichtsvloeistof. Dit is een normale fysiologische reactie. Manipulaties worden vaak gebruikt in combinatie met mobilisaties om een gewricht goed en pijnvrij te laten bewegen.

Middels massage, oefentherapie, tape en huiswerkoefeningen wordt ervoor gezorgd dat spieren weer belastbaar zijn voor uw dagelijkse activiteiten.

De verschillende behandeltechnieken samen met duidelijke uitleg en advies aangaande uw klacht zorgen ervoor dat u snel weer kan functioneren tijdens werk of sport beoefening.

Leeftijden

Fysiotherapie Savelkoul verzorgt behandelingen voor patiënten van alle leeftijden.

Duur en kosten van een behandeling

Het aantal nodige behandeling is moeilijk op voorhand vast te stellen, om dit afhankelijk is van de klachten van de patiënten. Een gemiddeld aantal behandelingen per patiënt ligt ongeveer op 7 behandelingen, waarbij de duur van een behandeling 30 minuten bedraagt.

De kosten van een behandeling worden vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft of u geen recht meer heb op een vergoeding, bedragen de kosten € 33,- per behandeling.

Vergoedingen

Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. Mocht u hier meer informatie over willen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Locatie(s) waarop de behandeling verricht kan worden

Centrum Diálogo

of

Fysiotherapie Savelkoul
Rijksweg Zuid 102A
6134 AD Sittard

Contactgegevens voor de behandeling

Neem contact op met Centrum Diálogo.

Of Etienne Savelkoul

Fysiotherapie Savelkoul – Fysiotherapeut en manueel therapeut

E: info@fysiotherapiesavelkoul.nl

W: www.fysiotherapiesavelkoul.nl

T: +31 (0)6 – 286 133 33

Fysiotherapie is iets dat je zelf doet, niet krijgt.

Schrijf je gratis in!
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang onze meest gezonde tips, adviezen en leuke weetjes!

Invalid email address
Give it a try. You can unsubscribe at any time.