Ervaringsleer

Ervaringsleer is een trainingsmethode die wordt gebruikt om ontwikkelingsprocessen bij zowel personen als groepen in gang te zetten en personen hierbij te stimuleren om dit proces te doorlopen. De training gaat ervan uit dat een persoon door ervaringen tot nieuwe inzichten kan komen en hierdoor het beste uit zichzelf kan halen.

Na een oriënterend gesprek met de groep (zoals een afdeling binnen een organisatie, of een groep kinderen uit een klas) wordt een beeld gevormd van de hulpvraag die er ligt. Tijdens een tweede afspraak wordt ons ervaringsleerplan, de inhoud en het aantal voorgestelde lessen besproken. Afhankelijk van de grootte van de groep kunnen de ervaringsleerlessen bij ons in het centrum of op locatie verzorgd worden.

Ervaringsleer staat in het teken van verschillende opdrachten die gekenmerkt worden door uitdaging en creativiteit. De activiteiten richten zich op situaties uit het dagelijks leven, maar dit is niet altijd te herkennen. Ervaringsleer kan zowel bij volwassenen als kinderen worden toegepast. De inhoud van de training wordt hierop volledig aangepast. De training wordt altijd verzorgd door twee therapeuten. Het doel van deze groepstraining is om verduidelijking van sociale contacten en relaties te creëren. De training wordt grotendeels in spelvorm aangeboden, waarbij na elk onderdeel een bespreking en reflectiemoment plaatsvindt.

Prijzen zijn telefonisch opvraagbaar in verband met het aanbieden van maatwerk.

Geïnteresseerd of vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

T: 0464516169 of 0653159069

E:info@centrumdialogo.nl

We werken op individuele basis en in groepsverband

Schrijf je gratis in!
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang onze meest gezonde tips, adviezen en leuke weetjes!

Invalid email address
Give it a try. You can unsubscribe at any time.