Centrum Diálogo - EDUCATION


Warning: Creating default object from empty value in /home/dialogo/public_html/education/components/com_k2/models/item.php on line 445

Kiezel & Druppel training

Kiezel & Druppel bestaat uit een basisprogramma, dat geschikt is voor leerlingen van de lagere klassen (groep 2, 3 en 4) in het primair onderwijs. Kiezel & Druppel heeft als doel het verbeteren van samenwerken, het maken van vriendjes en vriendinnetjes en deze vriendschap onderhouden, het vergroten van de sociale vaardigheden en zelfvertrouwen en het vermogen om je te verdedigen wanneer dit nodig is.

De trainingssessie start met een kort kringgesprek waarin we de afgelopen week zullen evalueren. Als er bijzonderheden zijn is het belangrijk dat deze worden benoemd en dat hier, indien nodig, rekening mee gehouden kan worden tijdens de training. Vervolgens zullen we beginnen met de oefeningen welke zowel in een één-op-één setting als in een groep worden uitgevoerd. Na elke oefening zal een kort kringgesprekje plaatsvinden waarbij zelfreflectie een belangrijk onderdeel is. Tijdens deze evaluatie maken de kinderen korte opdrachtjes in het hiervoor bestemde werkboek.

De laatste 10 minuten van de trainingssessie wordt er een afsluitende oefening gedaan in groepsverband.

Bij de eerste twee sessies zal de introductie van Kiezel & Druppel centraal staan. De oefeningen staan in het teken van het met elkaar kennis maken (zogenaamde 'icebreakers') en zullen daarom laagdrempelig zijn. De daarop volgende sessies hebben ieder een eigen thema met hierop aangepaste oefeningen. De laatste sessie bestaat deels uit een teruggreep uit de voorgaande trainingssessies en een 'praktijktoets', waarna we afsluiten met de heuse diploma-uitreiking.

De deelnemers zullen na afloop van de training een vergroot zelfvertrouwen hebben, eerder aansluiting vinden bij een groep kinderen, sneller en beter vriendschappen durven aan te gaan, zichzelf beter kunnen verdedigen in situaties waarin dit nodig blijkt en een groter algemeen welbevinden hebben.

Leeftijden

De training is geschikt vanaf kinderen tussen 5 en 8 jaar.

Duur en kosten van de training

De training bestaat uit 10 sessies en een sessie duurt 1 uur. De kosten per bijeenkomst (van 1 uur) zijn € 32,50 (incl BTW).

Vergoedingen

Voor vergoeding dient u contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Locatie(s) waarop de training verricht kan worden

Centrum Diálogo

Contactgegevens voor de training

Neem contact op met Centrum Diálogo of

Mariken van Oosterbosch
e: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
t: 06 - 81 88 18 88

  • Corinne Donners (Orthopedagoog)
  • Mariken van Oosterbosch (Orthopedagoog)

Aanvullende informatie

  • Doelgroep: Kinderen
  • Vorm van de training: Groep
  • Vestiging(en): Sittard
  • Vergoeding(en): nvt

U bevindt zich hier  : Welkom Education Weerbaarheidstraining Kiezel & Druppel - voor kinderen