Bikkeltraining

Herken jij je in één of meer van onderstaande uitspraken? Dan is één van onze Bikkeltrainingen misschien wel iets voor jou!

 • Ik vind het moeilijk om nee te zeggen
 • Het liefst ga ik moeilijke situaties uit de weg
 • Ik voel me niet op mijn gemak in een groep
 • Ik ben bang om toetsen slecht te maken
 • Als ik iemand moet bellen, gaat mijn hart als een razende tekeer
 • Meestal weet ik pas achteraf wat ik had kunnen of moeten zeggen
 • Ik vind het lastig om zomaar een gezellig praatje te maken
 • Ik kan maar geen grip krijgen op mijn huiswerk
 • Ik maak een onzekere indruk op anderen
 • Ik denk vaak vooraf al dat ik iets niet zal kunnen
 • Ik laat me snel overbluffen
 • Leer-en maakwerk stel ik keer op keer uit

Wij geloven dat achter ieder kind een unieke persoonlijkheid schuil gaat, met eigen krachten en talenten. Deze krachten en talenten stellen wij dan ook graag op de voorgrond en zijn het uitgangspunt van onze werkwijze. Door deze werkwijze groeit het zelfvertrouwen en wordt het vermogen om te leren vergroot.

Samengevat kan het doel van Kinderplan omschreven worden als: ‘door middel van een positieve benadering, gericht op krachten en talenten, een maximaal leerrendement behalen zodat dit unieke kind kan uitgroeien tot een sterke persoonlijkheid’

Kwaliteiten die al in bezit zijn, worden zichtbaar gemaakt zodat deze direct ingezet kunnen worden. Daarnaast kunnen we vaardigheden die nog niet zo goed lukken, sterker maken.

Vanuit Kinderplan (kinderplan.eu) bieden wij individuele (thuis)begeleiding, coaching en diverse weerbaarheidstrainingen aan, waaronder:

Bikkeltjes met Lef (Weerbaarheidstraining voor kinderen van 4-7 jaar met uitgebreid aandacht voor de rol van ouders. Het gaat om fundamentele basisvaardigheden, zoals nee zeggen, stevig staan en iemand aankijken. Deze training duurt gemiddeld 10 bijeenkomsten van 1 uur.)

Bikkelclub (Sommige kinderen vinden het moeilijk om vrienden te maken en vrienden te houden. Deelnemen aan een sociale vaardigheidstraining helpt deze kinderen de juiste vaardigheden aan te leren en zo met vertrouwen om te leren gaan met anderen. De Bikkelclub is een training voor kinderen van 6-9 jaar en bestaat uit 7 bijeenkomsten.)

Bikkels in de dop (Deze training is gericht op kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur per keer. De kinderen leren ‘Nee’  zeggen en omgaan met kritiek. Ze leren de drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit! Steeds komen de relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen terug.)

Huiswerkbikkels (Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen, hoe hou ik de meeste vrije tijd over, hoe leer ik slim en efficiënt en hoe hou ik mijn aandacht erbij?Deze vragen staan centraal in de eigentijdse training ‘Huiswerk Bikkels’. Op een vlotte, aantrekkelijke manier worden met behulp van zeurfeitenbest-bewaarde-huiswerkgeheimen en puberexcusesleerlingen alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur per keer en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar.)

Voor alle trainingen geldt dat de kinderen een boek, werkmap en certificaat ontvangen. Tevens zijn de trainingen ook geschikt voor individuele trajecten.

Contactgegevens voor behandelingen

Centrum Diálogo of

Debby Wintgens (beeldend therapeut en kindercoach)

www.kinderplan.eu

‘Door middel van een positieve benadering, gericht op krachten en talenten, een maximaal leerrendement behalen zodat dit unieke kind kan uitgroeien tot een sterke persoonlijkheid’

Kinderplan